Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на катастрофа, при която е загинала 78-годишна жена

Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване по непредпазливост на пътнотранспортно произшествие, при което е настъпила смъртта на 78-годишна жена – престъпление по чл.343, ал.3, буква “б”, вр. чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 12.08.2020 г., в 4,50 ч., в ОД на МВР – Стара Загора е постъпило съобщение за намерена възрастна жена в безпомощно състояние в гр. Стара Загора, на пътното платно на бул. “Цар Симеон Велики”.

На място е установено, че жената е била блъсната от неизвестен към този момент автомобил, докато е пресичалана на издигната пешеходна пътека. Водачът е напуснал местопроизшествието и се е укрил.  Вследствие на удара пострадалата е получила фрактура на черепа и фрактури на ребра. Настанена е за лечение в УМБАЛ – гр. Стара Загора, като по-късно е починала.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора, е установена самоличността на загиналата жена. Тя е на 78 г. Автомобилът,  който е блъснал жената е открит в автосервиз в гр. Стара Загора. За срок до 24 часа по Закона за МВР  е задържан 57-годишен мъж.

По досъдебното прозиводство се извършват активни процесуално-следствени действия.