Борисов обсъди със синдикатите бъдещето на “Мини Марица-Изток”

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с президента на КНСБ Пламен Димитров и представители на синдикатите на „Мини Марица-Изток”. Акцент в разговора бяха въпроси относно бъдещето на комплекса „Марица-изток”, както и мерките на правителството за справяне със социално-икономическата криза, породена от пандемията от COVID-19. 

Срещата се проведе преди свикания днес Браншови съвет за тристранно сътрудничество, минно дело и геология в Министерството на енергетиката, на който ще бъдат разгледани перспективите за решаване на проблемите на комплекса. Темата беше обсъдена и по време на разговора на премиера Борисов с президента на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов в събота, като тогава се включи по телефона и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Бяха  обсъдени перспективите за решаване на отворените въпроси относно бъдещето на комплекса „Марица-Изток”.

 Специален акцент беше поставен върху усилията на кабинета за запазване на работните места в страната и по-конкретно мярката 60/40, от която се възползваха и работещите в минния бранш. Последният транш, получен от „Мини Марица-Изток” по тази мярка, е за месец юли и е в размер на над 104 000 лева.В днешната среща участваха вицепремиерът Томислав Дончев и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков.