По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30-годишен мъж за държане на метамфетамин

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.В., на 30 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от 30.08.2020 г. до 31.08.2020 г. ,в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества – 9,75 грама метамфетамин – престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното производство е установено, че Т.В. на 30 август 2020 г., в тъмната част на денонощието, управлявал лек автомобил, марка „Рено“, в централната част на гр. Стара Загора. В първите часове на 31 август 2020 г., той бил спрян от полицейски служители за рутинна проверка. Обвиняемият напуснал колата и побягнал, като по пътя  изхвърлил различни вещи – пакетчета с клипс система на затваряне, везна и стъклена колба. След кратко преследване Т.В. бил заловен.

При извършване на претърсване в автомобила, управляван от Т.В.. били открити и иззети полиетиленови торбички, съдържащи кристалообразно вещество. При тестване с полеви наркотест веществото реагирало на  високорисково наркотично вещество – метамфетамин. Наркотичното вещество било иззето по съответния законов ред, а Т.В. бил задържан. Впоследствие било извършено претърсване и изземване в дома му, където били намерени още пакетчета с високорисково наркотично вещество – метамфетамин.

Обвиняемият Т.В. е криминално проявен. Той е осъждан, като е бил освободен от затвора през месец март 2020 г., поради изтърпяване на наказание по предходно осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Т.В. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.