Covid-19 в “Арсенал”

Положителен случай на коронавирус е установен в най-голямото предприятие в региона – “Арсенал” Казанлък. Взети са всички мерки против разпространението на COVID-19 в оръжейницата. Това е първият случай във военния завод за 6-те месеца от обявяването на пандемичната обстановка от коронавирус у нас до този момент.

По инициатива на ръководството на „Арсенал” на работничката с установен положителен тест за COVID-19 ще бъде направен повторен PCR-тест в друга независима лаборатория.  На останалите 25 работници към момента не е необходимо да се прави изследване с PCR-тест. Работничката и всички контактни с нея са под карантина в домашни условия.

Не е карантиран целият цех, където е установен случаят, а само 26 души от една бригада, което представлява едва една шеста от целия състав на цеха.

Цялото помещение, където е установен случаят, е многократно дезинфекцирано. Спазени са всички предписания на РЗИ-Стара Загора.

От самото начало на пандемията на 13 март т.г. до днес в „Арсенал” АД се прилагат изключително строги мерки за сигурност против разпространението на коронавирус. На порталите на „Арсенал” вече шести месец непрекъснато работят термокамери. Задължително е носенето на предпазни маски навсякъде в дружеството, извършва се неколкократна дезинфекция на всички помещения, на всички повърхности и места, които се докосват или ползват от работниците и служителите. Отделно от това периодично на всички работници и служители се раздават хиляди предпазни маски за многократно ползване и тонове индивидуални дезинфектанти.

В дружеството са въведени безпрецедентни мерки за сигурност в местата за обществено хранене, на входно-изходните портали, в работните и санитарните помещения, в общите части. Всеки ден  задължително се дезинфекцират и автобусите, с които се превозват арсеналските работници и служители в завода до съседните населени места в общината, както и до Стара Загора.

Етикети:,