ДПС с остра реакция срещу вандализма

Областният съвет на Движение за права и свободи – Стара Загора, излезе с декларация с която осъжда вандалските прояви от 24 септември., изразяващи се в обстрелване с боя и хранителни продукти на централата на партията в София. ,,Такива действия остро дискредитират европейските ценности на България пред нейните партньори в общността и поставят срамно петно върху институциите, имащи ангажимент да отстояват обществения ред, интересите на българските граждани, стабилността и единството на народа.-се казва в декларацията

“Ние – Областният съвет на ДПС – Стара Загора, считаме за неотменимо правото на всеки български гражданин да изразява своята позиция под формата на протест. Зад провокацията на 24.09.2020 г. обаче ясно прозират политически амбиции и користни цели на шепа хора, които употребяват гражданската енергия на разочарованите от управлението на страната през последните години. На подбудителите на този грозен вандалски акт ще кажем, че доверие с агресия не се печели.

Безграничната жажда за политическа кариера на хора с изявен дефицит на познания за демокрацията тласка България към дълбока пропаст.

Отговорността на ПП „Движение за права и свободи” вече 30 години да отстоява европейският път за развитие на нашата родина е закодирана в гените на нашата партия.

Вярваме, че ДПС ще се противопостави на всички опити за унищожаване на ценностите, мира и стабилността на страната”, се казва в документа.