ХЕМУС – 2020

Демонстрационни стрелби се проведоха днес на изпитателен полигон „Змейово” в рамките на „Хемус – 2020″.Изложението е посветено и насочено към укрепване на националната сигурност в нейните различни съставни части – отбрана антитероризъм, гранична сигурност, вътрешна сигурност, киберсигурност, безпилотни и роботизирани системи и т.н., както и към развитие на потенциала на българската отбранителна индустрия.

Демонстрационни стрелби са част от програмата на международното изложение на отбранителна техника „Хемус -2020″, което се провежда от 30 септември до 3 октомври. Те дават възможности да бъдат представени на живо мобилността, функционалността и огневата мощ на предлаганите отбранителни продукти.

В демонстрацията на маневрени и огневи възможности участваха 6 фирми и организации, които ще демонстрират образци въоръжение и боеприпаси на български производители.

Международно изложение на отбранителни продукти и услуги осигурява платформа за европейските и международни компании да демонстрират техните иновации пред широка аудитория, която включва техни партньори на отбранителната и в областта на сигурността индустрия, високопоставени представители на държавни институции и Въоръжените сили, официални гости от европейската и международна общност. Събитието също така дава широки възможности за нови контакти с подходящи партньори.

От българска страна основни потребители на излаганите продукти и услуги са Въоръжените сили, структурите на МВР и Службите за сигурност.