Посланици на културата

Посланици на културата е заглавието на проекта, по който в следващите две години педагогическите специалисти от Основно училище „Св. св. Кирил иМетодий”, гр.Николаево ще си партнират със свои колегиот Турция, Румъния, Северна Македония и Португалия. Проектът е по програма „ЕРАЗЪМ+”, КА2, „Партньорства за училищен обмен” и е класиран с най-висок брой точки – 94 от максимален брой 100. Основен принос за неговото изготвяне има Силвия Драмалиева – учител в основното училище в гр. Николаево.

Името на проекта „Посланици на културата”подсказва и неговата основна идея – всеки участник да запознае останалите партньори от различните държави с националното богатство на своята държава – култура, традиции, обичаи, история. Основните действащи лица ще бъдат ученици, които държавите участници ще включат в различните дейности по проекта.

Педагогическите специалисти от Основно училище „Св.св. Кирил и Методий” имат завиден опит в разработването и реализирането на проекти, но това е първият проект по програма „ЕРАЗЪМ+”, КА2, „Партньорства за училищен обмен”, по който те ще работят.

Основното училище в гр. Николаево е средищно и иновативно и в него се обучават 375 ученици, част от които са от уязвими групи. Имено в това училище, заедно с директора Венина Цонкова, министърът на образованието и науката откри новата учебна година.