Национално състезание по дебати ще се проведе в Стара Загора

За четвърта поредна година клуб „Дебати” към Център за подкрепа за личностно развитие Стара Загора, съвместно с Асоциация „Дебати България” организира национално състезание по дебати „ЗАГОРКА OPEN”2020.

В два поредни дни – 10 и 11 октомври, представители на дебатьорските клубове от цялата страна ще дебатират, ще обменят опит и идеи, и ще създадат онази неповторима атмосфера на младежки дух, знания, новаторство и оптимизъм, която се чувства от всички, присъстващи на състезанието.

Форматът на дебатите ще е Британски парламентарен. 16 отбора от София, Русе, Пловдив, Пазарджик, Варна и Бургас ще играят 4 дебата  и на финал ще отидат събралите най-много победи. Съдийският панел е от 12 съдии, като тримата главни съдии – Николай Ангелов, Елия Панчова и Нора Антова са едни от най-опитните дебатьори и съдии с много участия и постижения на национални и международни състезания. Те ще определят темите и рамковите критерии за дебатиране, които ще бъдат обявявани преди началото на всеки кръг.

Домакин на състезанието е Профилирана природо-математическа гимназия „Гео Милев”. С помощта  на доброволците от Ученическия съвет на гимназията, организацията на състезанието е направена и е създадена подходяща работна обстановка за участниците и гостите.

Програмата на състезанието:

10.10 /събота/

10:30 откриване

11:00 – 13:00 –I –ви кръг

14:00 – 16:00 – II-ри кръг

16:00- 18:00 – III- кръг

11.10 /неделя/

9:30 – 11:30 – IV-ти кръг

11:30 – 13:30  – финал.

Състезанието ще протече при спазване на всички противоепидемични изисквания.