По-скъп ремонт

Ремонтът на 52 км. От автомагистрала Тракия в участъка между Чирпан и Стара Загора ще струва 89 млн. лв. Работата по първите 12 км, от 156 до 168 км, започна в началото на октомври, предвидено е да приключи най-късно до началото на следващия месец, след което ще се продължи с останалите 40 км. Това заяви министърът на благоустройството Петя Аврамова.

По думите на министър Аврамова, разликата в предварително обявената стойност на ремонта идва от това, че преди година прогнозната стойност от 60 млн. лв. е изготвена на база обследване на 40 км от трасето. Сумата се повишава до 89 млн. лв., тъй като от ремонт вече се нуждаят още 12 км км от магистралата – общо 52 км.

Тя посочи, че дейностите – монтаж на ограничителни система, производство и монтаж на пътни знаци и полагане на хоризонтална маркировка, които са включени в общата стойност за извършване на строително-ремонтните дейности, ще бъдат изпълнени от фирми, които имат сключени договори с Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ).

Ремонтът се изпълнява от дружеството „Автомагистрали”, с което  АПИ има договор след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки. Гаранционният срок е три години от датата на гаранционния протокол, уточни Аврамова.