Три изложби, музейни експозиции и обекти очакват своите посетители в Казанлък

Исторически музей „Искра“ в Казанлък и обектите му, Художествената галерия, Литературно-художествен музей „Чудомир“ и Музеят на фотографията вече приемат посетители.

Исторически музей „Искра“ и обектите му отвориха врати и вече приемат посетители, при спазване на противоепидемичните мерки. Тракийските гробници в Долината на тракийските царе и копието на Казанлъшката гробница ще бъдат отворени от 9 до 17 часа, а постоянната експозиция на Музей „Искра“ и Музеят на розата ще бъдат с работно време от 9 до 17:30 часа.
Изложба на Национален археологически институт с музей при Българска академия на науките под надслов „Огледалото на времето: Женската красота през вековете“ е експонирана в Мултимедийната зала на Исторически музей “Искра”. Тя представя 127 находки от фондовете на НАИМ при БАН и на музея в Казанлък. Представени са и експонати, непознати на широката публика.

В Музея на розата е експонирана изложбата на Регионален исторически музей – Габрово „Шевици и накити от облеклото на габровката XVIII – XIX век“.

Във фоайето на Музея на розата може да бъде разгледана и постерна изложба, посветена на 200 години от розотърговската дейност на казанлъшкия род Папазови. Тя представя историята на рода и приноса на фамилията за признанието на българското розово масло на световния пазар.

С работно време от 9 до 17:30 часа работят и ЛХМ „Чудомир“, Художествената галерия и Музеят на фотографията, където могат да бъдат разгледани постоянните експозиции на културните институти, както и гостуващи изложби.