Старозагорци порадиха кувьоз на неонатологията в Стара Загора.

Oтделението по неонатология в Стара Загора получи модерен кувьоз по случай Бабинден. Това бе подарък от всички граждани на Стара Загора.

Преди 2г. общинският съветник Янко Янков започна кампания „Голямото сърце на Стара Загора“. Идеята на кампанията е старозагорци да събират  капачки и с парите от капачките да бъде закупен кувьоз и друга необходима апаратура за неонатологията в Стара Загора. В града бяха разположени 2 големи сърца и бяха отворени 2 пункта, в които всеки  може да остави своите събрани капачки. Капанията продължи толкова дълго, защото част от старозагорци не разбраха, че има друга кампания за събиране на капачки, която не дарява нищо за Стара Загора и на няколко пъти занесоха своите капачки там. В старозагорската кампания организирана от Янко Янков се включиха много институции, училища, детски градини, болници, фирми и хиляди граждани. Бяха събрани близо 20 тона капачки. При дарението доцент Мумджиев сподели, че с това дарение вече имат достатъчно кувьози  и от сега нататък, ако ще има други дарения, би било добре,  да са в друга апаратура. Кампанията продължава с пълна сила, като за Св. Валентин, ще бъде монтирано още едно сърце и с парите от събраните капачки, ще бъде закупена друга необходима апаратура.

“Кампанията е едно прекрасно събитие за града ни , тъй като с парите от рециклирането на отпадъчна пластмаса, се закупува модерна апаратура за нашия град. Затова ще помоля гражданите на Стара Загора, да даряват  своите капачки в нашата кампания, а не да ги предават на други, където не остава нищо за града ни.

Искам да благодарим на едни от големи участници:

– 2а клас, 2б клас и 2г клас от СОУ „Иван Вазов“ (вече са 4а и 4б) с класни ръководители Маргарита Цекова и Денка Пейчева, както и група „ Мечо Пух”;
– VI СOУ „Свети Никола“ с директор Дарина Гайдарова;
– Детска градина „Бреза“ с директор Виолета Сидерова;
– начално училище „Кольо Ганчев“ – 2а клас и техните класни ръководители, Даниела Янева и Донка Добрева, както и директор Галина Петкова;
– ОУ „Кирил Христов“ и класен ръководител Анна Христова;
– болница „Тракия Парк“;
– в лицето на клинична лаборатория и отделение по педиатрия в болницата;
– ДГ „Звездица“ и техния директор ;
-ДГ „Светулка“ с директор  Диляна Караиванова;
-СУ „Васил Левски“ 2б клас и 3г клас /вече са 4г и 5г клас/ и тяхната ръководителка г-ца Елена Димитрова;
– Катедра по педиатрия от УМБАЛ „Проф. д-р. Стоян Киркович;
-НУ „Зара“ с преподавател Мария Павлова, заедно с 3 клас с преподавател Нели Жекова;
– ДГ „Мир“ с директор Петя Копанова;

По инициатива на д-р Теньо Тенев, своя принос за закупуването на кувьоза даде и Община Раднево

Част от сумата за кувьоза е осигурена от Домейн Менада и тяхното ежегодно събитие Благотворителен Гроздобер. От четири години служителите и партньори на компанията се събират в последната събота на месец септември и берат грозде благотворително. Домейн Менада със сътрудничеството на нейния собственик, френското дружество Marie Brizard Wine and Spirits, удвояват сумата за набраното грозде  и подпомагат предварително избрани социални каузи, свързани със Старозагорския регион. До сега те са подпомагали Дневен център за деца и младежи с увреждания, Дом за медико-социални грижи за деца, деца, нуждаещи се от специализирано лечение в страна и чужбина и за първи път УМБАЛ „Професор Доктор Стоян Киркович“ заедно с благотворителната кампания „Голямото Сърце на Стара Загора“ .