Информация за количеството паднали валежи и ситуацията в Старозагорска област към 8.30 ч. сутринта на 27 януари

В общините Стара Загора и Казанлък няма образувана снежна покривка след валежите през изминалото денонощие. Най-дебела е снежната покривка в община Гълъбово – 20 см. В общините Раднево и Опан тя е 10 см. В Чирпан и Братя Даскалови – 6 см. В останалите общини е между 2 и 5 см.

Проходът Шипка продължава да е затворен. Времето е облачно и вали сняг. Видимостта е около 100 м. Затворен е и пътят Крън – Шипка и Шипка – Шейново.

През Прохода на Републиката движението на МПС се осъществява с вериги. Видимостта е около 150 м. По магистралите „Тракия“ и „Марица“ в частта им в Старозагорска област движението на МПС се извършва без ограничения.

По информация на МВР през изминалото денонощие няма сигнали за тежки транспортни произшествия по пътищата.

По информация на EVN към момента без електроподаване в община Гълъбово са селата Главан, Обручище, Медникарово, Разделна, Великово, Мъдрец. В община Павел баня без ток е с. Търничене. В община Опан електричество няма в Средец, Пъстрен, Кравино и Княжевско, а в община Раднево – във Владимирово, Любеново и Светлина.

По информация на ВиК в момента няма населени места без вода.

Наличният обем в яз. „Копринка“ е 87.064 млн. кубически метра. Техническият обем на язовира е около 142 млн. кубически метра.