От днес в Казанлък има нов градски транспорт

От 1 февруари в Казанлък тръгнаха новите електробуси, които обслужват градските линии с номера 1, 10, 11, 12, 13 и новата №8. Услугата „Обществен транспорт“ се предоставя от Общинско предприятие „Балканинвест“. Водосвед за здраве на всички, които ще се возят в модерните превозни средства отслужи архиерейският наместник отец Петко Мотев.

Символично начало на движението на новите електробуси в Казанлък даде днес кметът на общината Галина Стоянова. Тя и представители на нейния екип поздравиха шофьори, кондуктори и пътници в една от първите за деня редовни линии.

Седемте екологични електробуса (5 броя 8-метрови и 2 броя 10,5-метрови) ще обслужват изцяло шестте градски линии при непроменени цени на билети и запазени отстъпки за ученици и пенсионери за абонаментни карти.

Електробусите са доставени по Проект “Интегриран градски транспорт на град Казанлък – Етап 1“. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014–2020“, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“. С въвеждането на екологично чист транспорт очакванията са емисиите на парникови газове в града да намалеят с близо 20 тона годишно.
За изправността на новата транспортна услуга е подсигурено двойно видеонаблюдение – от Общината и фирмата – производител в Китай.