Повишен интерес за сватби на 20.02.2021 година в Стара Загора

Първата сватба за 2021 г. в Стара Загора е била на 5 януари, сочи справката на Дирекция „Гражданско състояние” към Община Стара Загора. Като интересна за бъдещите младоженци се очертава датата 20. 02. 2021 г. – за която има записани вече пет сватбени ритуала, на следващия ден- 21.02.2021 г.- заветното „да” ще си кажат две влюбени двойки. Тези две дати са били предпочитани и през миналата година, споделят служителите в ГРАО. Младоженците вярват, че еднаквите цифри ще им донесат щастлив семеен живот.

Предстоящият празник Свети Валентин, който голяма част от влюбените празнуват, е изгубил чара си за сключване на граждански брак, става ясно още от заявилите желание в старозагорската община, а именно само две бъдещи семейства. От началото на годината до момента 14 двойки са се врекли във вярност в Стара Загора.

Записванията за извършване на бракосъчетания са започнали още през месец декември на миналата година, но безпрецедентната ситуация и въвежданите противоепидемични мерки отказват някой от двойките да насрочат дата, за да узаконят любовта си, допълват още от Дирекцията. Традиционно се очаква през пролетно-летните месеци да бъде повишен броя на заявилите желание да станат семейство, като до момента на 8 май има заявено по-голям интерес.

Припомняме, че през 2020 година близо 500 бяха младите семейства в Стара Загора.