Кръводарителската кампания организирана от Ротаракт клуб Стара Загора „В кръвта ти е да спасяваш животи!”

Всички центрове по трансфузионна хематология в страната алармират за значителен спад на желаещите да дарят кръв. Това ограничава възможностите за попълване на депата от кръв и кръвни съставки, необходими за страната ни. В световен мащаб са проведени научни проучвания, които не съобщават за предаването на COVID-19  инфекция чрез трансфузия или трансплантация.

Затова се обръщаме с молба към вас, да дарите не капка кръв, а извор на надежда за някой в нужда и да спасите човешки живот.

„В кръвта ти е да спасяваш животи!” е мотото на Кръводарителската кампания, която организираме вече за 9-та поредна година в гр.Стара Загора заедно с РЦТХ Стара Загора.

Главната мотивация на организацията за провеждането на кампанията е проблема, пред които е изправен всеки нуждаещ се от спешно кръвопреливане, а именно /оскъдните резерви на кръвните банки по градове/ липсата на достатъчно кръводарители на годишна база. Целите, които си поставяме са следните:

– да информира обществото за начините и ползите от кръводаряването, като по този начин увеличи възможността повече хора да дарят кръв за 1-ви път;

– да мотивира максимално много хора да се включат по време на кампанията;

– да покаже на обществото, колко малко е нужно, за да бъде спасен човешки живот;

Ротаракт клуб Стара Загора оценява високо жеста, който участниците в кампанията ще направят и приема всеки включил се в нея за герой, затова и призивът ни към кръводарителите е: „Днес аз станах нечий герой! Направи го и ти!”

Подробна информация за кампанията ще намерите на: https://www.facebook.com/events/441488117091345?active_tab=about