Лъчезар Борисов, кандидат за народен представител на ГЕРБ – СДС в Стара Загора: С бизнеса имаме консенсус за запазване на данъчната политика

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който е водач на листата на ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район, министърът на икономиката Лъчезар Борисов и Радостин Танев, които са кандидати за народни представители, проведоха онлайн среща с председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Стефан Шоселов и членове на Клуба на работодателя в Стара Загора.

„Заедно с работодателските организации мислим в една посока. От нас се очаква да ускорим работата за влизане в еврозоната и за членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Въпреки световната икономическа криза, това което постигнахме през последната година прави процесите по тези две теми необратими и те ще завършат през следващия мандат“ – каза Лъчезар Борисов.

Той добави, че с работодателските организации ГЕРБ има консенсус и по друга ключова тема – запазването на данъчната система в България, такава каквато е, защото бизнесът очаква прогнозируемост и предвидимост. „Чувам, че наши политически опоненти заявяват намерение да направят промени, които могат да имат ефект на ядрена бомба върху бизнеса и икономиката“ – коментира кандидатът за народен представител.

„Ясно заявяваме, че искаме да направим Стара Загора център на технологично развитие. Регионът и досега е един от водещите в България в тази сфера, но за бъдещото надграждане са необходими също добра и предвидима среда и подготвени кадри“ – каза  водачът на листата Красимир Вълчев. Той уточни, че ръководителите на предприятията са наясно, че през следващите години от пазара на труда излизат хора на пенсионна възраст, като броят на младите, които трябва да заемат местата им е много по-малък. „Затова не трябва да изпуснем нито един млад човек. Необходимо е да създадем отлични условия за реализацията на всеки, добра среда и да отговорим на очакванията за заплащане. Следваме тази отговорна политика през последните години, като стимулираме професионалното образование в училищата, а също и като създаваме нови възможности – и в средното образование и в Тракийския университет, които са пряко насочени към създаване на специалисти в информационните технологии“ – каза Красимир Вълчев.

Кандидатът за народен представител Радостин Танев заяви, че сред основните приоритетите за областта са още създаването на индустриални зони на терена на бившето летище край Стара Загора, в Чирпан и завършване на зоната в Казанлък.

Стефан Шоселов поздрави Красимир Вълчев за постигнатото в системата на образованието през последните години и го увери, че представителите на бизнеса виждат, оценяват и застават зад направеното от него.