Триажният кабинет в Стара Загора отчита висок брой положителни проби за COVID-19

Триажният кабинет, разкрит в Стара Загора, приема граждани с работно време от 8,30 до 12,30 часа и от 13,30 до 17,30 часа всеки делничен ден, а в почивните дни от 10,00 до 16,00 часа през тази седмица, потвърди управителят на „Диагностично консултативен център – I” д-р Георги Лисичков. Той заяви, че през почивните дни има прегледани близо 80 пациенти като положителните проби от направените бързи антигенни тестове са над 40 на сто.

През последната седмица се увеличава броят на гражданите, които посещават Триажния кабинет в Стара Загора. „Всички посетители на Триажния кабинет с грипоподобни симптоми  се преглеждат от специалист, който назначава подходяща терапия за лечение”, категоричен е медикът.

Припомняме, че Триажният кабинет е обособен на територията на „Диагностично консултативен център – I”, намиращ се в сградата на бившата Детска поликлиника, на бул. „Руски” 62. Входът, за хора със симптоми, е само от юг от ул „Димитър Наумов” и работи по предварително изготвен график, който се оповестява ежеседмично на входа на Центъра. Обслужването на пациентите в кабинета е безплатно за жители на Община Стара Загора.