Проблем с книжките на новите шофьори

Отново проблем с шофьорските книжки при кандидат-водачите. Курсовете по първа долекарска помощ, които БЧК провежда, са спрени до края на април заради COVID мерките.

Автошколи се оплакват, че заповедта на здравното министерство, блокира хиляди курсисти в страната. Това е трето затваряне на курсовете на БЧК по време на пандемията.От БЧК заявиха, че изпълняват заповед на здравното министерство.

“БЧК не бави умишлено и не е в наша полза това да бавим подобни обучения. Не забравяйте, че все още се намираме в третата вълна. Смятам, че лекарите, които са наши преподаватели, които бяха свръхнатоварени в лечебните заведения, естествено е те също да имат възможността да се концентрират върху основната си дейност”, каза  д-р Надежда Тодоровска, заместник генерален директор на БЧК.

В условия на затегнати COVID мерки курсистите ще могат да се подготвят онлайн на сайта на БЧК, където е разработена електронна платформа, която покрива теорията. След успешно положен тест остават само практическите занимания, които са между 3 или 4 часа.