Рокади

Изненади с новите депутати в 27 старозагорски избирателен район.Двама водачи декларираха ,че влизат от други избирателни райони и така дърпат листите с един напред.

Министърът на образованието избра да стане депутат от Шумен, а не от Стара Загора.Красимир Вълчев беше водач на листите на ГЕРБ и в двата избирателни района. Така Вълчев освобождава място за икономическия министър – Лъчезар Борисов,който става депутат от Старозагорски регион.
“В 45-ото НС ще бъда народен представител от 30 МИР-Шумен, но ще работя с разум и сърце също толкова отдадено и усърдно и за Старозагорски регион!”-написа в личния си фейсбук Вълчев.
Д-р  Тунджай Йозтюр е представителят на ДПС от Старозагорски регион в 45 Народно събрание. Това стана след като водачът на листата Халил Летифов избра да е депутат от Благоевград и освободи място в Стара Загора. Слави Трифонов ще е депутат от Стара Загора, като освобождава място във Варна. Това желание е заявил пред ЦИК лидерът на “Има такъв народ”.

За момента в неговата партия има най-много размествания при избраните за депутати, тъй като общо 11 души от тези, които са били в две листи, са заявили пред ЦИК от къде желаят да влязат в парламента.