„Солидарен Великден” в Стара Загора

„Здраве, радост и благоденствие във всеки дом.”, това пожелаха за Възкресение Христово лидерът на БСП-Стара Загора Валентина Бонева и народните представители Георги Гьоков и Драгомир Стойнев по време на Великденската кампания „Солидарен Великден”. Организацията за нея започна дни преди празника в община Стара Загора с участието и на общински съветници на левицата, и членове на партийния съвет.

„Ние имаме своите традиции за светлите християнски празници, но тази кампания по идея на лидера Корнелия Нинова, е различна с това, че хранителните продукти, които даряваме са местно производство. Това е израз на нашата солидарност, отличителна българска черта и същевременно символичен жест за подкрепа към малките предприемачи и местната общност – наша политика, която отстояваме пета година.”, каза народният представител Георги Гьоков.

„Кампанията в община Стара Загора е адресирана към пенсионери, към хора в неравностойно положение и към дългогодишни активисти. Нейното провеждане позволи да се отбележи символиката на Великден и да се поговори за българските традиции. Нека си пожелаем да носим повече доброта в сърцата си, да бъдем по-милосърдни и да си помагаме в трудности”, каза председателят Валентина Бонева.

Благотворителни акции за празника и в Павел баня

В община Павел баня дългогодишни общественици също ще имат на празничната трапеза великденски козунаци и агнешко месо от кампанията „Солидарен Великден”. Благотворителната инициатива там организира председателят на БСП Надежда Димитрова, заедно с лидера на Областния партиен съвет Румяна Динева и областния координатор на жените-социалистки Петя Александрова.

Кампанията зарадва възрастните, които искрено благодариха за неочаквания предпразничен жест и споделиха, че това дава надежда и упование, напомня, че вярата в доброто е пътят към нашето съхранение. „Пандемията създаде достатъчна изолация помежду ни, днес хората жадуват за социални комуникации, грижа и внимание.”, подчерта Надежда Димитрова.