Празничен концерт на децата от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки” на 24 май

На 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, най-малките членове на Старозагорската опера – децата от подготвителната и от вокалната групи на Детско-юношеската студия за опера и балет

„Маргаритки” ще представят самостоятелен празничен концерт с цветното заглавие „Пролетна дъга”. От сцената на Държавна опера-Стара Загора, в 18.00 часа малките артисти ще поздравят публиката с „Репетиция за концерт” от В.А.Моцарт и песните от Маргарита Шоселова – „Дъгата”,

„Капитански бивалици-небивалици”, „Приятелството”, „Жабче Жабуранче”, „Бръмбазък”, „Плодове и зеленчуци”, „Пролетно е” и др., а публиката ще има възможността да пее заедно с тях.

„Подготовката за концерта тече още от месец февруари – споделя ръководителката на студията Йова Петкова, – като с нея първоначално се бяха заели Маргарита Шоселова и Инна Андреева – вокалните педагози на студията. Поради боледуване на Маргарита Шоселова и задължителните противоепидемични мерки се наложи да се прекратят присъствените репетиции. От средата на април децата работят с нов ръководител Боряна Петрова. Въпреки краткото време, с което разполагат, талантливите ни деца са много ентусиазирани и амбицирани и с нетърпение очакват на 24 май да представят най-после своя празничен концерт, който със сигурност ще стопли сърцата на нашата публика.”

Държавна опера-Стара Загора е одобрена и сертифицирана като БЕЗОПАСНА СРЕДА от Центъра за изпитване и европейска сертификация /ЦИЕС/ При провеждането на концерта ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки!

 

Предварителна продажба на билети:

БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР СТАРА ЗАГОРА:

Сграда Опера (Южен вход),

бул. „Митрополит Методий Кусев“ № 30

тел.: 042 622 431, 0885 509 829, 0887 444 360

понеделник – петък: 8:00 – 20:00 ч.

събота – неделя: 10:00 – 18:00 ч.

БИЛЕТНА КАСА ХАСКОВО: ул. „Веслец“ №1

тел.: 0888 63 58 84

БИЛЕТИ СЛИВЕН: тел.: 0898 23 09 88

www. https://operasz.bg/

https://www.facebook.com/StateOperaStaraZagora