Ректорът на Тракийски университет и студенти от Медицински факултет с награди за 24 май

В Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24-ти май кметът на община Стара Загора Живко Тодоров връчи на ректора на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков индивидуална награда „Стара Загора” в направление „Наука и образование”. Признанието бе присъдено от комисия за изключителен принос за развитието и просперитета на висшето учебно заведение, разширяване на дейността му и въвеждане на иновации в науката.

Ректорът доц. Ярков посвети наградата на всички преподаватели, студенти и служители на Тракийския университет: „През тази пандемична обстановка Тракийският университет не е спирал работа и работи затова след пандемията да излезе още по-силен, още по-мощен и с още по-висока репутация. Благодаря на целия колектив на Тракийския университет и приемам, че тази награда е за тях – 1200 работещи в университета, от които над 600 преподаватели, както и на 10-те хиляди студенти. Радвам се, че централният площад е изпълнен с хора и вярвам, че това е началото на края на пандемията и че доброто предстои! Благодаря за признанието! Честит празник!”

С Награда за гражданска доблест бяха удостоени 59 студенти от Медицински факултет в Тракийски университет, които работиха неуморно в ковид – отделения през изминалите месеци. От името на всички наградени български и чуждестранни студенти наградата получиха Петко Шидеров (6-ти курс медицина) и Десислава Койнарска (4-ти курс медицина).

Петко Шидеров благодари на всички за признанието: „Благодаря на общ. Стара Загора за признанието, на ръководствата на Тракийски университет и на Медицински факултет и на всички наши преподаватели и ментори! Честит празник!”

Десислава Койнарска също благодари от името на своите колеги: „От името на всички студенти-доброволци искам да благодаря на Клиника по инфекциозни болести, Клиника по нервни болести, както и на всички структурни звена от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”. В нашата професия теорията и практиката за взаимно свързани и дори лекият дисбаланс между двете може да доведе до определени трудности. Изключително много се радваме, че имахме честта да сме част от този екип и да допринесем с нашите умения, енергия и знания за справянето с Ковид-пандемията. Готови сме за новите предизвикателства! Честит празник!”

Ректорското ръководство на Тракийски университет – Стара Загора, заедно с ръководствата на факултетите и структурните звена, студентите и служителите поведе, традиционното за града и за 24-ти май, шествие на духовността, науката и образованието пред хилядите усмихнати лица, стекли се в центъра на Стара Загора, за да станат част от един от най-светлите български празници!