Бербатов се срещна с клубове от Старозагорска област

Стара Загора бе поредната спирка от обиколката на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов. Единственият професионален клуб в областта „Берое“ имаше свои представители на срещата, на която присъстваха и треньори и ръководители на аматьорски клубове от региона, както и дългогодишни футболни функционери. Бербатов посочи като един от основните акценти в платформата му администрирането на двете професионални групи да бъде в ръцете на новосъздадена професионална лига, а аматьорският и детският футбол ще се управляват от футболния съюз. Той и екипът му предлагат президентът на централата да има ограничение да заема длъжността до 3 мандата.

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед подчерта, че клубовете няма от какво да се страхуват и ако желаят промяна, то не трябва да допускат да бъдат унижавани с различни подаръци или с обещания за облаги от сегашното ръководството на БФС.

Целта на срещата с клубовете е и събиране на необходимите подписи за свикване на извънреден Конгрес на БФС. Ако Бербатов и екипът му успеят да съберат 300 подписа, те ще ги внесат в централата и тя ще бъде задължена да организира Конгреса. Ако БФС откаже, това трябва да стори съдът. При такова развитие на събитията, въпросният евентуален Конгрес се планира за септември т.г.