Стара Загора ще е домакин на тренировка на “Клуб работни кучета” с Галина Конзова и Стефан Гелимачев

Internationale Gebrauchshund Pruefung или в превод Международен изпит за работно куче всъщност е спорт, който сближава неимоверно стопанинът и неговото куче. IGP се провежда на открито. Това е възможност, която в продължение на поколения, хора от цял свят са търсили, преследвани от уникалната идея за участие в активен спорт заедно с куче.
IGP e създаден в началото на този век, като тест за работещите кучета. Първоначалната му цел е да определи, кои кучета могат да се използват за развъждане и имат истинска работоспособност. Използването на кучета като полицейски, гранични патрули, кучета необходими на митницата или в армията, налага съществуването на сложни тестове и обучения, за да се продължи развъждането на кучета с най-висока работоспособност и да отстранят неподходящите от генетичния фонд. С развитието на тези тестове, все повече хора започват да участват само заради удоволствието да видят дали кучета им могат да бъдат обучени толкова ефективно, колкото тези „професионални кучета“. Сега, много десетилетия след въвеждането на първите официални правила за IGP, той се превръща в спорт, в който участват десетки хиляди хора.

IGP се състои от 3 основни компонента:

Следа – изисква кучето да следи стъпките върху смесен терен, да променя посоката и да показва абсолютната точност и ангажираност за намиране на следата.
Послушание – тества се интелигентността на кучето. Изпитва се желанието за работа, изпълнението на команди и способността на кучето да работи под стрес.
Защита – това е най-неразбраната част от широката общественост. Най-важният момент, който трябва да се разбере, когато гледате рутинна защита, е връзката между кучето и водача.

Стефан Гелимачев и Галина Конзова са двама от най-опитните треньори и състезатели – доказани имена в IGP спорта и на 24 и 25 юли ще гостуват в Старозагорските минерални бани, за да проведат последната за летния сезон у нас тренировка за четириноги от Клуб Работни кучета България. Освен с насоки за IGP, двамата ще помогнат и обяснят как да имате по-добра комуникация с кучето и ще Ви насочат към правилни обучителни игри.


Организаторите на събитието очакват както стопани с техните любимци, така и множество зрители, за които забавлението, положителни емоции и обучителната част вървят ръка за ръка. Телефонът за записвания е 0896021022 .

 

Използвани са материали от nemskaovcharka.com