Георги Николаев е новият председател на БСП-Чирпан

Чирпанските социалисти избраха Георги Николаев за  председател на общинската организация. Той бе кандидат за народен представител на последните парламентарни избори за 46 НС. Николаев е на 59 години с висше образование, има специалност “Машини и апарати”. Близо 15 години е работил в трудните условия на станцията на връх Ботев. С опит е в управлението на малките населени места. Чирпанлии го помнят като активен кметски наместник на с. Стоян Заимово, където и днес живее.

До избора се стигна след като коварният вирус взе живота на председателя Даниела Драгийска преди 9 месеца и оттогава до последното заседание на 22-та конференция начело на  БСП-Чирпан пленумът върна временно дългогодишния председател Стайко Генов. На конференцията делегатите избираха лидер при направени две номинации от партийните структури – на Георги Николаев и  общинския съветник Господин Ангелов.

„С голяма отговорност приемам решението на конференцията, защото сме отново в навечерието на нелеки  избори, надявам се на активността на всеки социалист, защото ни предстои много интензивна работа както в организацията, така и за подготовката на предстоящия вот. За БСП е изключително важно да сме активни в местната политика и трябва да го постигнем.”, заяви новият председател Георги Николаев.