Съдът се произнесе за убийството в офис за бързи кредити

Магистратите от Апелативния съд в Пловдив се произнесоха за убийството в офис за бързи кредити в Стара Загора. Те потвърдиха задържането под стража на Владимир Василев и отхвърлиха искането на защитата му да бъде пуснат под домашен арест.

Срещу Владимир Василев е повдигнато обвинение за това, че на 24 март в Стара Загора, малко след 17:00 часа в офис на собствената си фирма за бързи кредити, е убил с пистолет Станимир Иванов. Служителят работил от няколко години за собственика на фирмата. Убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

Ако се докаже вината на Владимир, той може да получи от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Магистратите смятат, че убийството не е извършено под въздействието на физиологичен афект, а собственикът на формата се е подготвил предварително за него. Отпратил служителката си  и останал сам с пострадалия и брат си, като преди това изключил  охранителните камери в помещението. Твърдението, че е стрелял при самозащита, защото Станимир извадил нож, се опровергават от доказателствата по делото. Действително е намерен сгъваем нож, но той е бил в дрехите на пострадалия.

Апелативните магистрати приемат, че има опасност при по-лека мярка за неотклонение Владимир Василев да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно.