Уточниха извозването на учениците в община Павел баня

Кметът на Павел баня Иса Бесоолу се срещна с директорите на двете средни училища – Ганка Горова на СУ “Христо Ботев” и инж. Даниела Андонова на Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, и представител на фирмата – превозвач, за да уточнят извозването на учениците през новата учебна година. В хода на разговора стана ясно, че ще се запази графикът на пътуване в сутрешните и обедните часове. Двете средни училища ще започнат учебната година с общо 577 ученици, като от тях 377 са пътуващи от населените места на общината към града или това са 65%.

Представителят на фирмата – превозвач изрази удоволетвореността си от изцяло ремонтираната общинска пътна мрежа. Макар и ангажимент на Агенция Пътна Инфраструктура, ремонтът на пътя за село Турия остава сред приоритетите на кмета на Павел баня Иса Бесоолу.

Директорите на двете средни училища в града Ганка Горова и инж. Даниела Андонова потвърдиха пред градоначаланика готовността на поверените им учебни заведения за нормалното започване на учебната 2021/2022 г. Ремотните там са на финала си.

Предстои освежаване на пътната маркировка пред училищата и на възлови кръстовища.