Община Стара Загора се включва в кампанията в подкрепа на Моника Маринова

Община Стара Загора се включва в кампанията в подкрепа на 38-годишната Моника Маринова. От вчера са поставени кутии за дарения на гише “Информация” и в  Центъра за административно обслужване на гражданите в сградата на Община Стара Загора.

Моника Маринова, жената, организирала благотворителни кампании за десетки нуждаещи се, има нужда от помощ. Причината за ситуацията, в която се намира е влошеното й физическо състояние след преболедуван коронавирус в началото на 2021г. От началото на декември месец 2021г. симптомите й се задълбочават и състоянието й рязко се влошава. Болките са денонощни, неповлияващи се от обезболяващи. Заради световъртежа се налага винаги да е с придружител.

Направени са консултации със специалисти, както в България, така и в чужбина. Всички лекари са потвърдили диагнозите. Лечението е оперативно и трябва да се случи бързо, тъй като има риск двата бъбрека да откажат да работят, да се стигне до бъбречна недостатъчност, да развие чернодробна цироза. Получена е оферта от Турция, където предлагат много сложно оперативно лечение на засегнатите кръвоносни съдове. Взето е решение операцията да се извърши в Турция, тъй като там имат по-голям опит. Офертата е на стойност 42 000 долара, като покрива операцията за Синдрома на лешникотрошачката и Синдрома на тазовата конгестия. Извършват се допълнителни изследвания, тъй като има симптоми, които насочват към редкия синдром на Уилки, което представлява разширение на вената на дванадесетопръстника, заседнал между SMA и аортата. Лечението ще се извърши от Д-р Сюлейман Озкан и професор Д-р Мустафа Сайгин в болница BHT Clinic Tema Hospotal, гр. Истанбул. Операцията, която предлагат е роботизирана, по щадяща, като ще се направи през левия крак, ще се сложи стент на лявата бъбречна вена и ще се обработят всички засегнати кръвоносни съдове.

Средствата трябва да бъдат събрани до края на месец февруари.
Начините, чрез които можете да помогнете на Мони:
Като се включите във фейсбук групата, в която се провежда онлайн благотворителен базар “Нека се обединим за Мони”.

Дарителска сметка ПУЛС: Банка ДСК, гр. Стара Загора
Титуляр: Моника Милкова Маринова / Monika Milkova Marinova
IBAN: BG97 STSA 930000 228 32920
BIC: STSABGSF
Валута: лева
PayPal: helpmoni@abv.bg
Револют: @dimitao4lf