Предстоят най-студените януарски дни

Тези дни ни очаква поредица от нахлувания на доста студен арктичен въздух. През уикенда ще бъде ветровито и студено. Облачността ще е по-често значителна. Ще има и превалявания от сняг, повече като количество в неделя.

Минималните температури в повечето места ще са между минус 8 и минус 3 градуса, в отделни котловинни райони при разкъсване на облачността – до минус 12 градуса, максималните – предимно между минус 3 и 2 градуса, на места в котловините на Западна България до минус 5 градуса.
В началото на последната пълна януарска седмица нахлуването на студен въздух от север ще продължи, а температурите ще паднат още. Валежите от сняг в понеделник ще са оскъдни с разкъсвания на облачността. През деня термометрите ще се колебаят със стойности около нулата.
С много голяма вероятност нощта срещу вторник ще е с минимална облачност, което е рецепта за леденостудена сутрин. В ранните часове във вторник се очаква кулминацията на януарския студ с температури около и под минус 15 градуса в традиционно студените райони на Западна България.