Позиция

В своя позиция ръководството на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД заявява , че необходимостта от промяна на седалището и адресът на управление на „Мини Марица-изток” ЕАД е продиктувана от нуждата за вземане и извършване на своевременни правни актове и фактически действия от административен характер.

Това решение по никакъв начин не засяга оперативната самостоятелност и дейност на дружеството, включително на неговите работници и служители. Следва да се има предвид, че седалището и адреса на управление на принципала на дружеството е именно в гр. София. Това обстоятелство би могло да доведе до по-лесна комуникация между дружествата и по-висока ефективност в процеса на съгласуване на действията на управленските екипи, се казва в позицията

“Независимо от взетото решение от Съвета на директорите на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД, към настоящия момент не са извършени необходимите задължителни действия от страна на изпълнителния директор г-н Тодор Тодоров. Именно това бездействие от негова страна води до основателен и логичен извод, че последният не желае да се съобразява с българското законодателство и да изпълнява решенията на правоимащия орган”, казват от Българския енергиен холдинг.