Конкурсът “Чудонемирчета 2022” очаква младите казанлъшки таланти

Емблематичният конкурс за за изпълнение на хумористична творба „Чудонемирчета” очаква младите казанлъшки таланти.Отново малките творци ще представят хумористични литературни творби.

За участие Младите таланти трябва да са възраст от 4 до 14 години и ще бъдат  разпределени в 4 групи: ,I възрастова група – 4-6 години, II – 1 и 2 клас, III– 3 и 4 клас и IV– 5 – 8 клас.Участниците имат право да се явят само с една творба в  жанр –  проза или поезия с времетраене –  до 3 минути. Срокът за подаване на заявки за участие в конкурса – до 16 март 2022 включително.

В заявката за участие са нужни следните данни: име, населено място, училище, възраст, заглавие и автор на произведението, времетраене, художествен ръководител е–mail и телефон за връзка. Подготвените изпълнения трябва да са заснети с камера или друго записващо стройство, а на отделен файл да се попълни заявката за участние и да се изпратят на имейла на общинска библиотека „Искра“.

Компетентно жури ще оцени изпълненията на участниците на 26  март 2022г. При възможност за присъствено участие, конкурсът ще се проведе в зала „Лекс” на Община Казанлък на 26 март 2022 год. от 10:00 ч.