Екип на казанлъшката болница „Д-р Христо Стамболски“ спаси жена в кома с коронавирус

Ангелите в бели престилки от отделението по анестезиология и интензивно лечение в многопрофилната болница „Д-р Христо Стамболски“ спасиха жена в кома с коронавирус. След дългите дни на борба и благодарение на грижите на д-р Живко Чобанов и екипа му, жената е спасена и се възстановява. За случая разказа Медицинската сестра Руска Петрова в социалните мрежи.

„Защото животът не бива да отстъпва пред смъртта!

Казват, че животът е дар. И всеки бленува да го има дълго. Но една страшна чума промени това. Разклати света, разбунтува медицината, уплаши хората. Ковид съсипва съдби! Ранява! Белязва! Убива!

Ние, екипът на отделението по анестезиология и интензивно лечение -Казанлък, всеки час имаме среща с отчаянието и страха. Ние бдим над уплашените и искащите шанс. Ние се разкъсваме със сетни сили, за да успеем да надвием невидимия враг. Ние плачем! Ние се страхуваме! Но нямаме право да не опитаме всичко! И нямаме право да сме изморени и обезверени.

Всеки ден слушаме звука от писукащите машини, които позволяват на ковид- интубираните да бъдат живи. И се молим да чуваме този звук дълго. Понякога този звук заглъхва твърде рано. Много бързо. Зловещо и необратимо.

Звукът, обаче, се оказа спасителен за една жена, една пациентка от Казанлък, която постъпва в тежко състояние, с Ковид инфекция на 21.10.2021 година в ОАИЛ и прекарва 6 дни в изкуствена кома, интубирана. Ще кажете: „Отписана“. Но не! Спасена!

След дълги дни на борба, възстановяване, жажда за живот и грижи, пациентката идва сама с усмивка и сълзи на умиление при своите спасители в бели престилки. На 25.01.2022 година тя дойде само, за да ни стопли с думи, умиление и благодарно сърце! Сама! Излекувана! Спасена!

Ето това е велико! Ето това е нашата награда! Ето този е нашият успех! “