Немска компания заяви намерение за сериозна инвестиция в Индустриална Зона “Загоре”

Немска компания за производство на електронни компоненти заяви интерес за реализиране на мащабна инвестиция в Стара Загора. Зам.-кметът на Община Стара Загора Йордан Николов, гл. архитект Виктория Грозева и изпълнителният директор на Индустриална зона „Загоре” Радослав Танев проведоха първа работна среща с главния изпълнителен директор на немската компания, като участие в нея взеха и консулът по икономическите въпроси на България в Германия г-н Стефан Йонков и търговския директор на международна група за суровини за България г-н Ивайло Йовчев.

Плановете за потенциално навлизане в Стара Загора предвиждат инвестиция Клас А и разкриване на 150-200 работни места в първите три години, като фирмената политика предполага наемането на местна работна ръка с добри езикови познания и квалифицирани кадри с технически умения.

„При посещението бяха представени възможностите, които предлага Стара Загора за развитие на компанията- добър бизнес климат, млади и образовани специалисти, както и ефективна местна подкрепа”, сподели началникът на отдел „Инвестиции” в местната администрация Росица Райкова.

Тя допълни, че от думите на представителите на немския гигант става ясно, че компанията извършва и редица научноизследователски операции и в момента разработва разширяване в Източна Европа.

Главната сфера, в която оперира компанията, е производство на електронни компоненти за полупроводниковата и аутомотив индустриите, чрез пълен курс от щамповане, шприцване, сглобяване и тестване. Освен производствени дейности  немският гигант, със заводи в над 10 страни на 3 континента.