Община Павел баня поема стопанисването на плажа

Това лято плажът в Павел баня ще отвори врати като общински, а няма да се управлява от частно лице. Решението на кмета Иса Бесоолу бе подкрепено и от Общинския съвет. Така Община Павел баня ще поеме стопанисването на плажа, който ще бъде достъпен за жителите и гостите на града в летните месеци. Общината ще кандидатства за концесия на минералната вода пред “Басейнова дирекция”. Предстои да направи ремонт на сградите и благоустрояване на терена.

От началото на демократичните процеси в страната общинският плаж винаги е бил отдаван под наем на частни лица. Тази година за първи път това няма да се случи.

“Не искам моите съграждани да търсят други места за отдих и развлечение в летните месеци, при положение, че в Павел баня имаме нужната материална база, която можем да обновим и да стане привлекателна за хората”, коментира решението си кметът Иса Бесоолу.

Общинският плаж на Павел баня е с капацитет от 600 плажуващи, а Общината е една от най-богатите на минерални води. Целогодишно хотелските бази и къщи за гости са отворени за посетители, дошли на лечение или просто на почивка. В летните месеци Павел баня се посещава от над 3000 човека. За да отговорят и на най-взискателните туристи местните инвеститори постоянно подобряват качеството на услугите си. Така в края на миналата година в Павел баня отвори врати нов петзвезден комплекс. В града ще има и още два нови от висок клас хотели. И трите обекта са в близост до общинския плаж. “Това са добри новини за нашата община, защото нейното развитие е важно за всички ни.  Вратата ми винаги е отворена за всеки, който по един или друг начин желае развитието на Павел баня”, заяви кметът Бесоолу, който е в добър диалог с местните хотелиери и ресторантьори.