Община Мъглиж продължава работа по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“

Община Мъглиж ще продължи и тази година да работи по оперативна програма за “Развитие на човешките ресурси”. Целта на отпуснатите средства е да се подобри качество на живот на нуждаещите се от целевата група.

През изминалата тежка година на въведено извънредно положение служители на Община Мъглиж работиха и осигуриха подкрепа за най-рисковите  групи застрашени от зараза с COVID-19 чрез система от патронажни услуги за хора над 65г, лица с увреждания или такива, принудени да останат по домовете си. Наетият персонал е осигурил доставка на храна, лекарства, заплащане на сметки, както и извършване на административни услуги. А защитните средства и транспорта на заетите в „Патронажна грижа“ се осигуряваха от Общината.

В своя профил в социалните мрежи кметът на Община Мъглиж сподели, че програмата за Развитие на човешките ресурси до 31.12.2020 е отпуснала 73 500 лв за посочените услуги, но парите са просто ирелевантни, ако не били усилията,  на помогналите служители на хора с риск за здравето и живота си, да преминат през пандемията. През тази година Община Мъглиж ще продължи да работи в полза на нуждаещите се по новата оперативна програма за “Развитие на човешките ресурси”, както и  по всички приоритетни оси за подкрепа в преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от COVID 19. За следващите 12 месеца от програмата ще се възползват 30 души в Община Мъглиж и са назначени хора, които ще продължат да изпълняват и доразвиват направеното досега в „Патронажна грижа“.