Всички заведения в Раднево са затворени

Всички заведения в Раднево са затворени,а малките магазини изнемогват. Това е заради високите сметки за електроенергия, обяви кметът на миньорския град д-р Теньо Тенев.

В момента в Раднево няма нито едно отворено заведение и кафене. От ръководството на рудниците обмислят варианти да се работи на нощни смени, по-голямото производство да бъде през малките часове, за да няма такива разходи за ток. Това каза кметът на община Раднево д-р Теньо Тенев относно увеличението на цената на тока и как това се отразява на местния бизнес и живота на хората в общината.
“Собствениците на малки квартални и семейни магазини изнемогват”, поясни той.
В селата в община Раднево е въведен режим на тока от 1 ноември 2021 г.
“През нощта изключваме уличното осветление, като по този начин икономисваме около 15-20 хил. лв. на месец. В 23 ч. няма никакво движение из селата и е по-добре да се предприеме тази мярка, за да останат средства и да можем след това да направим инвестиции във всяко едно населено място”, посочи кметът.

Д-р Тенев подчерта, че Раднево има голямо предимство в тази ситуация, защото по думите му почти 99% от всички осветителни тела в населените места са подменени с LED. Така разходите за електроенергия са намалели близо над два пъти.