Община Казанлък ще участва във “Ваканция&Спа”

На 24 и 25 февруари т.г. ще се проведе 38-то издание на Международното туристическо изложение “Ваканция & СПА”. Община Казанлък ще участва със собствен щанд, централно позициониран срещу този на Министерството на туризма и заемащ площ от 24 кв.м. Щандът ще бъде отворен от три страни и ще постави акцент върху културно-историческия, фестивалния и балнео и СПА туризъм.

За първи път в представянето си на “Ваканция & СПА ЕКСПО” казанлъшкият щанд ще бъде съвместен между Общината и екипа на изграждащия се в момента 5-звезден СПА и балнеокомплекс на територията на община Казанлък край минералните бани в с. Овощник.

“През дните на изложението ще представим Казанлък като красива, цветна и вълнуваща туристическа дестинация чрез предложенията ни през 2022 г. за възможности и събития в дните на Чудомировите празници, Празника на розата и Празниците в долината на тракийските царе. Тази година Празникът на розата ще бъде на 3,4 и 5 юни, а през март започват Чудомировите празници. Всеки е добре дошъл в Казанлък не само тогава, но и целогодишно”, заяви кметът Галина Стоянова.

Предстоящото международно туристическо изложение ще бъде под мотото „Да се върнем към нормалното“, като организатор на събитието е ПРИМ ЕКСПО. Изложението  ще се проведе под патронажа на Министерство на туризма. “Ваканция и СПА ЕКСПО” е най-мащабният туристически форум в България, предназначен за професионалисти и широка публика. Традиционно участие взимат туроператори, туристически агенции, хотели и курорти, държавни и браншови организации, общини, регионални и местни съвети по туризъм и др.