Удължават отпуска на работниците на завод “Арсенал”

Във връзка с продължаващото високо ниво на заболеваемост от COVID-19 в област Стара Загора, ръководството на „Арсенал“ взе решение всички работници и служители в дружеството да ползват платен годишен отпуск за периода от 14 февруари до 4 март 2022 г., включително. При изявено желание от работниците и служителите ще се разрешава ползването на неплатен отпуск с признаване на трудов и осигурителен стаж.

На ползвалите неплатен отпуск ще бъдат предоставени ваучери за храна, а здравноосигурителните вноски ще са за сметка на Работодателя. Запазва се възможността при неотложна производствена необходимост определени цехове, звена и участъци, утвърдени от Изпълнителния директор, да работят и през периода 14 февруари – 4 март 2022 г.

Действията на ръководството са продиктувани от продължаващата пандемична обстановка и произтичащите от това затруднения за организация на нормален производствен процес. Ръководството на дружеството подчертава, че „Арсенал“ е финансово стабилен и не се предвижда съкращаване на персонала. Дружеството ще продължи да изпълнява ангажиментите си към персонала, включително редовното изплащане на аванс и заплата и ежемесечно предоставяне на ваучери за храна в размер на 80 лева.

Източник: zakazanlak.bg