Временна комисия за придобиване на сградата на АГ- комплекса

Председателят на Общински съвет Стара Загора, Мария Динева предлага да бъде създадена временна комисия за провеждане на преговори, в т.ч. процедура по пряко договаряне, за придобиването от Община Стара Загора на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс.

С нарочно писмо кметът на Стара Загора и председателят на Общинския съвет поискаха от Министерството на здравеопазването собствеността на бившия АГ-комплекс. На 9 февруари в Общината е получено писмо от д-р Петър Грибнев – заместник-министър на здравеопазването. “Поради съществуващия интерес от страна на общината, както и поради несъмнения обществен интерес за придобиване на въпросните сгради, в които десетилетия се помещаваше Акушеро-гинекологичния комплекс на град Стара Загора, намирам за удачно за обезпечаване публичността и максималната прозрачност на процеса и за гарантиране в максимална степен на обществения интерес на гражданите на общината, да се създаде нарочна временна комисия, с разширен състав, включващ представители на общинския съвет и специалисти от общинската администрация, която да е водещо звено в процеса по подготовка и провеждане на преговорите, в т.ч. процедурата по пряко договаряне придобиването от Община Стара Загора на сградите”, предлага Мария Динева.

Комисията се създава със срок до решаване на въпроса. След приключване на преговорите тя трябва да представи доклад за работата си, който да бъде придружен със съответен анализ и предложение до Общинския съвет.