Пети Национален конкурс за авторска приказка организират в Стара Загора

Община Стара Загора, НЧ „РОДИНА-1860“, клуб  „Млад писател“ и вестник „Tееn’s paper“ обявиха петия  Национален конкурс за авторска приказка. Темата тази година е “Вихър, Ковачът и Белият палат”. Целта на конкурса е да провокира творческата мисъл и емоция у авторите и да търси, и открива млади творци, които не са работили в този жанр.

В конкурса могат да участват автори в две възрастови групи:
– първа възрастова група – младежи и девойки на възраст от 14 до 19 години, навършили съответната възраст до 1 май 2022г.
– втора възрастова група – автори над 19-годишна възраст, без ограничение на възрастта

Всеки автор може да участва с по ЕДНА творба до 4 страници А4, размер на шрифта 12, написана в проза. Приказката не трябва да е участвала в други конкурси. Всяко произведение трябва да бъде придружено с информация с трите имена на автора, дата и година на раждане, пощенски адрес, телефон, e- mail за контакти и по желание кратка творческа биография.

Творбите за участие в конкурса се изпращат на електронен адрес: prikazka_konkurs2022@abv.bg, не по-късно от 10 май 2022 г. Творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури. Победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на церемония на 29.05.2022г. /неделя/ в Къща музей „Гео Милев“, Стара Загора от 11.00 ч. и на 30.05.2022 г. на сайта на Народно читалище “Родина”  – www.rodina1860.bg и на фейсбук страницата на читалището – Читалище Родина. Всички отличени ще бъдат уведомени по и-мейл или телефон след журирането преди посочените дати.