Четирима мъже отиват в затвора заради побоя на кмета на с. Асен

Районният съд в Казанлък наложи наказание лишаване от свобода за четиримата мъже, които миналата година нанесоха побой на кмета на село Асен Недялко Недялков.
Те са сключили споразумение, с което 41-годишния А. А., 26-годишния Д. И., 70-годишния А. А. и 20-годишния О. А. окончателно получават наказание лишаване от свобода в размер на десет месеца с изпитателен срок от три години.
Пред съдебния състав четиримата мъже се признаха за виновни в това, че на 08.07.2021г. в село Асен, Община Павел баня, в съучастие помежду си като извършители, причинили лека телесна повреда на длъжностно лице, по повод изпълнение на службата му в качеството му на кмет на същото село.
В хода на разследването е установено, че пострадалият се обадил на органите на реда за съдействие във връзка с нарушаване на обществения ред в селото. Същият оказал пълно съдействие на пристигналите на място полицейски служители, които задържали и отвели в полицейския участък на гр.Павел баня лице с агресивно поведение. По-късно роднини и приятели на задържания нападнали кмета и му нанесли побой.
Подсъдимите декларираха пред съда, че са подписали доброволно споразумението и са съгласни с неговите последици.
Припомняме, че инцидентът е от юли миналата година, когато жители на село Асен пребиха кмета насред центъра на селото. Причината – предния ден Недялков, заедно с полицията, участвал в акция против купуване на гласове. Побойниците от ромски произход пък се почувствали обидени и потърсили сметка на кмета.