Помощ за бежанците от Украйна

Първите украински бежанци пристигнаха в Стара Загора. Двете млади семейства с дъщеричка на 4 г. и син на 5 г. са настанени в апартамент в центъра на Стара Загора.

Жилището е предоставено безвъзмездно от братята д-р Емил Стоименов, д-р Благовест Стоименов и тяхната майка Ваня Стоименова. Те са приели присърце тежкото положение на всички и са предоставили личния си апартамент, напълно обзаведен. Осигурена е и детска градина за децата.

Общинският съветник, Янко Янков съобщи в социалния си профил, че е създадена фейсбук група, в която хората се организират да помогнат на всички нуждаещи се бежанци от Украйна.

Всеки може да помогне с превоз от границата, храна, квартира, дрехи, осигуряване на работа или други. Янков осигурява 4 стаен апартамент за две семейства и им предлага работа. Като общински съветник той поема инициативата за разговор с кмета Живко Тодоров да се отвори общинската почивна станция на баните и да бъдат настанени безплатно хора там. Също така и в сградата на метрологията, където има готови апартаменти. В понеделник ще входира и официално към общински съвет да се дадат безвъзмездно за тези хора. Също така и да им бъде потърсена временна работа.

Сдружението на заведенията в Стара Загора с председател Иван Иванов също се включва в инициативата и ще осигурят безплатно настаняване и осигуряване на работа.