Операта на сцената на язовир “Копринка”

Празниците в Долината на тракийските царе са едни от най-значимите и емблематични празници в Община Казанлък. От 26 август до 4 септември жителите и гостите ще станат свидетели на множество културни събития, ще се обединят различните изразни форми на традиционни и съвременни изкуства-музика, танц, изобразително изкуство, фотография и нови технологии, концерти, изложби, спектакли и др.

Община Казанлък и Държавна опера-Стара Загора канят на 17-те Празници в Долината на тракийските царе! За ВТОРИ път на открита сцена на язовир „Копринка“.

НА БРЕГА НА ДРЕВНИЯ СЕВТОПОЛИС от 20 часа:

На 1 септември – „Хубавата Елена” опера-буфа от Жак Офенбах с участието на Антоанета Добрева-НЕТИ

на 2-и септември –  „Кармен” от Жорж Бизе с Даниела Дякова, Ивайло Михайлов, Валери Турманов и др.

на 3-и септември –  „Моление” – концерт в 2 части с диригент Старозагорски Митрополит Киприан.

На 1,2 и 3 септември 2022 г.   за втори път в най-новата история на язовир „Копринка” с опера, оперета и концерт се възкресява паметта за едно от най-големите археологически богатства на България.Освен красивата природа, „Копринка“ крие древна история. Който е бил вече в гробницата на Севт III, знае, че на дъното на язовир „Копринка“ лежи столицата на неговото царство. През 1956 година водите на току-що построения язовир Копринка потапят Севтополис – градът на тракийския владетел Севт ІІІ, столица на Одриската държава от края на ІV-ІІІ в.пр.н.е. Това въодушевява екипа на Операта да се спре на заглавието „На брега на древния Севтополис” на открита сцена с внушителните размери 16/16 метра.

Жителите и гостите на Казанлък ще имат шанса от 1 до 3 септември да се потопят в неповторимата атмосфера на Долината на тракийските царе с нейните уникални природни и исторически забележителности, както и да се насладят на възпламеняващо музикално преживяване със среща в три вечери с върховите постижения на световното оперно  класическо и изпълнителско изкуство, поп музиката,  на българското знаково  музикално и танцово творчество.