Децата на Павел баня „се срещнаха” с Левски и Чудомир

Инициативите с Царя на минералната вода Валери Димитров и Царица Роза Ивелина Тотева от Павел баня продължават. Тази седмица специално за царствената свита от деца своите врати широко отвори родната къща на  писателя – хуморист Димитър Чорбаджийски – Чудомир. Малчуганите се докоснаха до покъщнината и част от вещите му, а след това си направиха обща снимка пред емблематичното вековно дърво. Децата бяха посрещнати лично от кмета на село Турия Ганчо Петков.
Павелбанските малчугани посетиха и още едно емблематично за общината място – Джанановата къща в село Габарево. Беседата на Тотка Бичева, която премина под формата на викторина, привлече вниманието на децата, които след това споделиха, че са били впечатлени от начина, по който са им представени историческите факти. Видимо всички останаха много доволни.
Другата инициатива на тазгодишните цар и царица на Павел баня е следващата седмица на 17.08.2022 г. Тогава за децата Общината организира посещение на Зоологическата градина в Стара Загора.
За целта днес и утре (11.08. и 12.08.) от 08:00 ч. до 17:00 ч. родителите, които имат желание децата им да бъдат включени в екскурзията до зоопарка, могат да получат съответната Декларация за информирано съгласие от “Деловодството” на Общината или да я изтеглят от сайта на Общината, да я попълнят и входират в “Деловодството”.
Пътуването до Зоопарка в областния град ще бъде на 17.08.2022 г.(сряда), като автобусът тръгва в 8:15 часа от Административната сграда на Община Павел баня.
Община Павел баня обръща внимание, че организираният от Общината транспорт до Зоологическата градина в Стара Загора е за деца от 7 г. до 15 г., тъй като Общината не би могла да поеме ангажимент към по-малки деца, с оглед на тяхната самостоятелност.