Полицайка от Стара Загора хваната пияна зад волана

Полицайка от Стара Загора е хваната да шофира пияна крах къмпинг ,,Златна рибка”. От полицията съобщиха, че тя седнала зад волана във видимо нетрезво състояние след шумен семеен скандал в къмпинг край Созопол. Случката се е разиграла в неделя на разсъмване след възникнал семеен конфликт в къмпинга. Стигнало се е и до физическа саморазправа, а сред участниците в конфликта била и въпросната полицайка от Стара Загора.

По данни на МВР тя се е държала изключително арогантно с пристигналите на място служители на реда, като се е намесвала и в работата им. След това се е качила да шофира във видимо нетрезво състояние, а при опита на пътните полицаи да я тестват с дрегер тя отказала.

Семейството на 44-годишната полицайка има каравана в къмпинг край Созопол. Около 04:00 ч. сутринта започнал шумен скандал между съпруга ѝ и техния син. Съседи по каравана опитали да успокоят страстите.

“Голям скандал беше. Мъжът е нападнал съседите. Неговият син се е опитал да го успокои и той хвърлил сина си на земята и го е ударил със стол по гърба. То се видя колко голяма рана има синът на гърба”, разказват очевидци.

На място пристигнала и полиция. Тогава 44-годишната Женя се идентифицирала също като служител на реда, но вместо да съдейства на своите колеги се държала арогантно и напуснала къмпинга с автомобила си във видимо нетрезво състояние.

“Автомобилът е спрян в посока Приморско на второкласен път. Водачът е във видимо нетрезво състояние, отказва да бъде изпробван за алкохол. Колегите взимат административно отношение, дерегистрират автомобила, съставят съответните документи”, добавя Тодор Станков, инспектор “Пътен контрол” към РПУ-Созопол.

Полицайката е служител на 2-ро Районно в Стара Загора. От областната дирекция в града са образували дисциплинарно производство. Оказва се това не е първият случай, в който семейството на полицайката създава проблеми в къмпинга.

“Този казус рецидивира. В рамките на няколко дни се е повтаряло 2-3 пъти, защото нощният пазач е ходил да ги предупреждава, пак по сигнали на техни комшии. След като им изтече срокът на платената услуга до 10 септември, най-вероятно ще се разделим”, споделя Пламен Иванов – управител на къмпинга.

Заради шофирането в нетрезво състояние, полицайката е временно отстранена от длъжност.