Павел баня и Брезово си партнираха в “Последният път на Хаджи Димитър”

В периода 04.08.-06.08. т.г. две общини застанаха рамо до рамо за реализирането на националния поход “Последният път на Хаджи Димитър”. Патрон на инициативата и тази година бе Община Брезово, а Община Павел баня бе партньор в реализирането на възстановката и осигури извозването на участниците в нея.
Иначе националният поход премина по маршрута, по който останалите живи четници, след битката на Бузлуджа, са пренесли на носилка ранения си войвода до връх Къдрафил. Участниците успешно изминаха “Последният път на Хаджи Димитър” и на 06.08. се поклониха на гроба му.
Днес, няколко дни след похода, на гости на кмета на Павел баня Иса Бесоолу дойде заместник-кмета на Община Брезово Иван Тачев. Оказа се, че поводът за гостуването му е да изрази благодарността на Община Брезово към градоначалника на Павел баня за безрезервната му помощ и съдействие в организацията на националния туристически поход, посветен на 154 години от подвига на Хаджи Димитър и Стефан Караджа.
“Винаги можете да разчитате на мен за всичко. Ние сме колеги, общините ни са близки и е редно да си партнираме когато и с каквото можем”, заяви кметът на Павел баня Иса Бесоолу, който благодари на колегата си за уважението.