Пожарът в Казанлък е локализиран

Пожарът в Казанлък е локализиран. Това съобщи Станимир Томчев началник на РСПБЗН – Казанлък, предаде БГНЕС.

Близо 7 000 дка са засегнати от пожара. Пожарът край Казанлък прехвърли Подбалканския път и достигна в близост до село Черганово, след като огънят се разгоря отново заради промяна в посоката на вятъра.

От Министерство на отбраната (МО) съобщиха по-рано, че пожарът е възникнал на учебен полигон “Тюлбето” при обезвреждане на невзривени боеприпаси.

“Специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада е задействан със задача да класифицира и унищожи невзривени боеприпаси, открити в землището на село Шейново. На място военнослужещите откриват 14 боеприпаса, различни по вид: две 120 мм осколочно фугасни стоманени мини, пет 82 мм осколочно фугасни мини, четири 60 мм мини, два изстрела за ръчен противотанков гранатомет и един изстрел за стационарен противотанков гранатомет. Боеприпасите са иззети и транспортирани за унищожаване при спазване на всички мерки за безопасност. При унищожаването на боеприпасите на полигон „Тюлбето“ възниква пожар, който се разраства в рамките на полигона заради силния вятър и сухите треви”, посочиха от МО.