Екипи на пожарната работиха за отстраняване на последствията от проливните дъждове в Стара Загора

На 23.08.2022г. около 21:30 часа на територията на гр.Стара Загора паднаха валежи с изключително висока интензивност – около 80 л/ кв.м., придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. За времето от 21:30 часа на 23.08.2022г до 08:30 часа на 24.08.2022г. в Оперативен център на РДПБЗН Стара Загора са получени над 70 сигнала за паднали дървета, клони, различни предмети и имущество, в това число дори и бетонни елементи от Водния цикъл, тежащи няколкостотин килограма. Десетки са и сигналите за наводнени приземни етажи на жилищни и търговски обекти. Произшествията и към момента продължават да се отработват от екипите на РСПБЗН Стара Загора, съвместно с екипи на Община Стара Загора и ОДМВР Стара Загора.

Евакурани бяха две възрастни жени, пребиваващи в приземни етажи в различни части на града. От наводнените пътни участъци на ул.”Славянски” и ул.”Калояновско шосе” от автомобили са евакуирани също майка с две деца и двама чуждестранни граждани, като на последните бе осигурен подслон в РСПБЗН – Стара Загора до приключване на валежите.

През нощта приоритетно бяха отводнявани сградите на 3 болнични заведения и през цялата нощ наш екип работи за понижаване на водното ниво и в приземните етажи на ЖП гара Стара Загора.

Към момента екипи на РСПБЗН Стара Загора продължават да работят по отстраняване на последиците от снощната буря, като приоритено се отводняват административни и жилищни сгради, а екипи на Община Стара Загора работят по отстраняване на счупени клони и наноси по градската инфраструктура.