В 216 избирателни секции ще се гласува на извънредните парламентарни избори през октомври

Общо 216 секционни избирателни комисии ще бъдат ангажирани с провеждането на извънредния вот за избор на народни представители през октомври. С решение на Районната избирателна комисия е определен броят на СИК и ПСИК – 159 са с 9-членен състав, 49 – със 7-членен, 7-членен е и съставът на подвижни избирателни кутии, обслужващи хора с трайни увреждания. Заявления за гласуване в такава се приемат до 17 септември (включително).

Днес, в Община Стара Загора се проведоха консултации за съставите на СИК и ПСИК, водени от секретаря на Общинска администрация Делян Иванов, в присъствието на председседателя на РИК – Стара Загора Кристиан Баджаков, зам.-председателя Теодора Крумова и Денко Денев – член на районната комисия. От страна на местната администрация присъстваха още Даниела Желязкова – старши юрисконсулт, Атанас Пашов – началник отдел „Административно и информационно обслужване” и Жанета Маринова – главен експерт.

Участваха представители на коалициите „Продължаваме промяната”, ГЕРБ-СДС, БСП за България и Демократична България –обединение, както и политическите партии ДПС, ИТН и „Възраждане”.

С единодушие бяха приети определените квоти за ръководство и членове на избирателните секции – „Продължаваме промяната” – 390, ГЕРБ – СДС – 350, ДПС – 226 и по 216 позиции за БСП за България, „Има такъв народ”, Демократична България – обединение и „Възраждане”. Общо 1830 души ще бъдат част от СИК и ПСИК.

Предстои до 17.30 часа на 30 август (вторник), в стая 211 на Община Стара Загора, да бъдат представени окомплектованите поименни предложения. До 1 септември те ще бъдат предадени на Районната избирателна комисия.