КМЕТЪТ НА КАЗАНЛЪК НАГРАДИ АЛЕКСАНДЪР ПРОДАНОВ ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова връчи Благодарствена грамота и парична награда на Александър Проданов от ППМГ“Никола Обрешков“ за изключителни постижения. Награждаването се състоя тази вечер по време на откриването на 17-те Празници в Долината на тракийските царе до Тракийската гробница.

„Един достоен казанлъчанин, който макар и в детска възраст постигна невероятни висоти в областта на физиката, математиката, астрономията и астрофизиката, завоюва златен медал на едно от най-трудните състезания – Международната олимпиада по астрономия и астрофизика.“, посочи тя преди награждаването.

„Горд съм, че съм от Казанлък, че съм българин!“, заяви Алекс. „През вековете сме показали, че казанлъчани и българите сме със желание да направим нещо в този свят, да оставим нещо. В духа на траките, които са ни оставили толкова много култура нека всеки от нас се опита да остави нещо за поне толкова много години напред!“, пожела той. „Да бъдем по-добри хора и да направим нашия град и нашата държава по-добро място за живеене!“, прикани младият победител.

Наскоро Александър направи ППМГ „Никола Обрешков“ единствената гимназия с пълен отличник в областта, за което бе отличен с национална диплома от Министерството на образованието и науката. На сцената отличника бе представен с думите: „Неуморим, целеустремен, упорит за нови знания, непобедим – Александър Проданов!“.